Наддаване при бременност с близнаци

Подходящата диета и адекватното наддаване са много важни по време на бременността за доброто здраве на майката и оптимално развитие на бебетата. Ако майката не наддава достатъчно, бебето може да се роди малко. Ниското тегло се свързва с по-голям риск от проблеми при бебето. От друга страна, ако наддаването е по-високо, бебето може да се роди прекалено голямо. Това може да усложни раждането и да повиши риска от проблеми по време на бременноста. Трудно е след това също така да се свалят повечето кг, които са качени.

Подходящото наддаване по време на бременноста зависи от редица фактори, включително теглото и възрастта на майката преди забременяването. Жени които са с нормално тегло е добре да качват около 11-15 кг по време на бременността. Ако стартират от по-ниско тегло е необходимо да наддават повече и обратното. В никакъв случай не трябва по време на бременност да се опитвате да отслабвате.

Наддаването е показано под формата на графики. За да изберете подходящата графика за вас първо пресметнете вашият Body Mass Index преди забременяването. Резултат под 20 се счита за нисък, а резултат над 25 за високо тегло. След като пресметнете, изберете подходящата графика от таблицата, като се съобразите и с мерните единици, вашата възраст и дали бременността е с едно или повече бебета


Weight Gain Guidelines

Pregnancy Weight Gain Calculator Chart


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s