Споделянето е всичко или кърмене 2 с 1*

Спомням си от разходките в парка, когато близначките бяха още в количката как хората ми казваха щастлива майка, на веднъж ще ги изгледаш.  Да, но то не било толкова лесно…

Близначките се родиха естествено март 2011 – 2200 гр и 1650 гр. Те си поседяха в кувиози, а аз се цедях често…и все проблеми или едната гърда ще стане им бучки, или ще вдигна температура, или просто на мен не ми се цеди нощем.

С едната се закърмихме от раз  когато ми я дадоха на 15я ден, че и до ден днешен 🙂 С малката беше по-трудно, а и се оказа, че дясната ми гърда дава малко мляко. Само 1-2 канала пускаха, бебетата бързо се изморяваха да дърпат залуду и мрънкаха.  След консултация с Айла и с мамолог се разбра, че прекъснатите канали ще си останат така завинаги и нищо не може да бъде направено. Бебетата спряха да сучат от мини-гърдата, а аз малко я цедях до към 4-я месец  след което  тя си пресъхна.  Причината за прекъснатите канали е направена ми в бебешка възраст операция на мастит на гърдата.

И така от 4-тия месец  до година и половина те сучат само от лявата. Тъй като тя няма чак такъв „капацитет”  когато бяха основно на мляко едното бебе се дохранваше с шише, но после ревнуваше и се сърдеше за дискриминацията и остана само на гърда.

Отстрани изглежда много трудно кърмене само с една гърда на две деца, но на тях също им се наложи да се научат да са търпеливи, да се изчакват без да се карат и да мислят една за друга. Или както казва мъжът ми – при тях връзката ще е още по-силна – не само са сукали от една майка, ами от една гърда 🙂

Sharingiseverything – цитирам в превод името на сайт на наши познати-пътешественици

2 коментара за “Споделянето е всичко или кърмене 2 с 1*

  1. Pingback: Дори една гърда е достатъчна за кърмене на близнаци! « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s