Разказът на kalimera

По молба на съфорумка ще споделя малкия си опит относно кърменето . Преди да родя четях блоговете на Хедра и съветите на Айла, но незнам защо имах съмнения че ще успея т.к. щях да раждам секцио и бебетата на видеозона се виждаха малки на килограми. Еее оказа се че грешно мисля и тези показатели не са водещи относно слизането на кърмата.

Бебките наистина се родиха малки и ми дадоха едната чак на 5 ден,а другата все още наддава в болница. Започнах да се цедя може би към 12-14 час след операцията. В началото нищо не излизаше. Акушерките ми казваха,че е рано и трябва да пробвам на 3-я ден.

Но аз си продължих да пробвам през 3 часа (като признавам си първата нощ не ставах). На втория ден от опитите се появиха буквално по няколко капки. Процеса се улеснява със слагането на обикновен компрес с топла вода за минутка две. На следващия ден сутринта се събудих със силно напрегнати гърди. Бебе още нямах при мен. Започнах пак да цедя и ми отне цял час и нещо. Направо изпаднах в ужас колко време ще трябва да отделям само за това. Нооо беше временно.

Бебка ми я дадоха на 5-я ден. Беше само 2200 гр и все спеше. Цедях час преди храненето и и давах с биберон с огромна дупка. Отново недопусках, че може да засуче. Пробвах я всеки път първо гърда, после биберон. Скоро започна май да суче… аз все се чудех успява ли да яде нещо. Уговорих се с акушерките да я тегля преди и след хранене. Първо сучеше по 15-20 мг. а само на другия ден ядеше по 40 мг. Схемата се обърна. Хранене и после цедене.

Трудните дни бяха 5-6, след това вече бебка разработи каналчетата и кърмата по-лесно вървеше. Сега почти месец, тя яде от едната гърда а аз цедя другата. Всичко свършвам за 20 мин. Така съм сигурна,че като си приберем и другото момиче и за нея ще има порция мляко. Исках да ви насърча, да не се отказвате лесно бъдещи мами. Със желание и молитва (поне това е моята рецепта) нещата се постигат .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s